Žirija 2013

Programska ekipa Festivala migrantskega filma (FMF) oznanja, da bo 4. edicija festivala prvič vsebovala tudi tekmovalni program. Tekmovalni program bo zajemal dve sekciji, in sicer bo strokovna žirija podelila nagradi za najboljši kratki (do 30 min) in najboljši dolgometražni film.

 

Žirija FMF bo v letu 2013 delovala v sestavi Simon PopekGoran Vojnović ter Lana Zdravković.

Lana Zdravković je raziskovalka na Mirovnem inštitutu, politična aktivistka, kulturna producentka in umetnica pod okriljem Zavoda za umetničko produkcijo in razsikovanje KITCH. Osnovno področje njenega zanimanja in delovanja je politika emancipacije.

Simon Popek je vodja filmskega programa v Cankarjevem domu, direktor Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala in Festivala dokumentarnega filma.

Goran Vojnović je režiser, pisatelj in kolumnist časopisa Dnevnik. Trenutno zaključuje svoj drugi celovečerni film Čefurji raus! in besedilo za gledališko predstavo Tak si. Živi v Ljubljani.

 

Konkurenca med filmi, prispelimi prek mednarodnega razpisa, je zavidljiva, in izbor ne bo lahek, a s svojim znanjem in izkušnjami bo žirija nedvomno sprejela preudarno odločitev in lovoriki poslala v prave roke!