V tranzitu / En tránsito

država, letnica
Španija, 2016

žanr
dokumentarni film

trajanje filma
87′

režija
Oskar Tejedor

jezik
španski

podnapisi
slovenski, angleški

sinopsis

Film V tranzitu raziskuje realnost, s katero se sooča na tisoče južnoameriških mater, ki odpotujejo v Evropo z željo, da bi preživljale svojo družino, in posledice odnosov na daljavo, ki se vzpostavijo med njimi in njihovimi otroci. Gre za situacije, o katerih se malo govori, imajo pa resne posledice za njihova življenja.


portret avtorja

Oskar Tejedor (Španija, 1968) je študiral video v Lillu, kino management v Parizu ter scenaristiko in režijo v Madridu. V okviru mednarodnega filmskega festivala San Sebastian je deset let vodil Mednarodni forum dokumentarnih koprodukcij. Kot svetovalec in projektni mentor sodeluje pri Mednarodnem festivalu avdio-vizualnih programov v Birarritzu, v Franciji (FIPA). Režiral je igrana filma Ciudadores (2010), En transito (2015), TV dokumentarne filme Ochumare: Orisha of the Rainbow (2002), Txalaparta, eleco de un pueblo (2005), Balenciaga, endurance in an ephemeral world (2008), Compañeras de viaje (2011), Cendrillon, en routepour Versailles (2013), Notas en movimiento (2014) in kratke filme Out ofmarruecos (2014), Juguetes (2014), Atrapados (2014), La abadia (2016).

festivali in nagrade (izbor)

nagrada za najboljšega režiserja na Mednarodnem filmskem festivalu v Bruslju, Belgija; posebna omemba; nagrada za najboljši dokumentarec na temo človekovih pravic na filmskem festivalu Sole Luna, Italija; nagrada za najboljši špansko-ameriški film na festivalu Premio Iber Rutas.