Delavnica 2014

 Hans-Georg Eberl, aktivist in avtor filma Biti.tam / Da.Sein, bo izvedel delavnico o ustvarjanju dokumentarnih filmov v okoliščinah, ki zadevajo položaj beguncev, deportacije in realnost deportiranih oseb (s poudarkoma na relaciji med Evropo in Afriko).

V okviru delavnice bodo izpostavljena vprašanja, kot so: V kolikšni meri lahko snemanje takšnih filmov pripomore k procesu opolnomočenja pri soočanju z izkušnjami nasilnega zatiranja s strani režima meja? Kakšne so vloge, pričakovanja in privilegiji evropskega aktivista in filmarja v afriškem kontekstu ter v kolikšni meri so v skladu oziroma v nasprotju z upi, cilji in prizadevanji ljudi, ki pripovedujejo svoje zgodbe? V kolikšni meri sodelujoči izkoristijo film kot platformo za predstavitev samega sebe oz. lastnega videnja? Kako bi bilo mogoče doseči enakopravno sodelovanje in kako bi bilo takšno sodelovanje videti?

Lokacija: Mala skladovnica (kinodvorana JSKD), Beethovnova 5

Ura: 19:00

Udeležba je brezplačna, je pa potrebno rezervirati mesto na delavnici do ponedeljka, 16. 6., do 12. ure na naslov fmf2014@filantropija.org ali 031/340-606.