Smetiščni denar / Trash Cash

Država, letnicarsz_trash_cash_poster
Uganda, 2014

žanr
kratki dokumentarni film

trajanje filma
7′

režija
Wilberforce Muzahura

jezik
luganda

podnapisi
slovenski, angleški

sinopsis
John Kigozi je zaradi nasilne mačehe pobegnil od doma. Zavetje je našel v enem od ribiških predmestij Kampale (Uganda). Za preživetje s prijatelji nabira in prodaja odpadke s smetišč. John želi postati odvetnik in dober oče.

rsz_wilberorce portret avtorja
 Wilberforce Muzahura (scenarij, režija) je neodvisen študent filma,  komedijant in socialni delavec iz Ugande. Kmalu po začetku študija na  fakulteti za film v Kampali je kot režiser in koproducent ustvaril film Trash  Cash, ki je po njegovem prepričanju mnoge ljudi pripravil k razmisleku in  spremembam. Zgodbe, ki jih ustvarja, vplivajo na družbo in spreminjajo  življenja na bolje.
rsz_daniel

Daniel Ecwalu (montaža, snemalec) je fotograf iz Ugande z raznolikim in ustvarjalnim  opusom del. V sodelovanju s številnimi družbenimi in okoljskimi organizacijami  fotografira širok spekter afriške družbe. Daniel je poleg tega tudi filmski ustvarjalec.

 

 

 

 

 

 

festivali, nagrade
filmski festival Uganda, 2014: drugi v kategoriji Najboljši študentski film; afriška nagrada za medije Muhammad Amin 2015: drugi v kategoriji Najboljše mobilne vsebine; afriški mednarodni filmski festival, Lagos, Nigerija, 2015: prvi v kategoriji Najboljši študentski film; mednarodni filmski festival Durban, 2015