Rdeča volna / Kyakä La Na

država, letnica

Kolumbija/ZDA/Gvatemala, 2012

žanr

kratki igrani film

trajanje filma

12′

režija

Adriana Cepeda Espinosa

jezik

španski, angleški, quiche

podnapisi

angleški

sinopsis

Leto po materini smrti je najstnica Estefani razpeta med babičinim pritiskom, naj se vrne k svojim koreninam, in lastno željo, da v New Yorku nadaljuje življenje, ki si ga je zanjo želela njena mati. Njena odločitev lahko razdvoji družino.

portret avtorice

Adriana Cepeda, rojena v Bogoti v Kolumbiji leta 1980, je odraščala v Kolumbiji, ZDA, Angliji in Kanadi. Diplomirala je iz psihologije in književnosti na Univerzi Los Andes, trenutno pa dela magisterij iz filmskih študij na NYU, kjer prejema štipendijo. Je ena od scenaristov/režiserjev celovečerca Black Dog, Red Dog, v katerem igrata Logan Marshall-Green in Chloe Sevigny. Svoj prvi celovečerni projekt je razvila na filmskih festivalih v Toulousu in Villi de Layva. Pred kratkim je soustanovila MobilizArte.

festivali in nagrade

Toulouse Latin American Film Festival (nagrada Signis za najbojši kratki film), Vancouver Latin American Film Festival, Festival Icaro de Cine en Centroamerica (Gvatemala), Kuki, International Short Film Festival For Children And Youth Berlin, Cortocircuito: The Latin American Film Festival for Short Films (ZDA), Festival International de Cine de Caratgena de Indias (Kolumbija), Hispanic Heritage Short Film Festival (ZDA)