Israël Feferman

Israël Feferman je rojen v Braziliji, v Sao Paulu, kjer je študiral filozofijo, politologijo in psihologijo. Leta 1989 je prispel v Švico, se pričel učiti avdiovizualnega jezika in se udeleževal različnih tečajev o pisanju, režiji, montaži itd. Kot član kinematografskega društva Univerze v Ženevi je svoj prvi dokumentarec režiral leta 1991; Grisélidis Réal, Liens maternels dans la prostitution govori o izjemni ženski, ki je bila prostitutka, pisateljica, slikarka in mati štirih otrok. Leta 1996 je režiral kratki film Bonne nuit, ki na podlagi konflikta med dvema sosedoma obravnava temo nestrpnosti. Israël Feferman redno sodeluje z različnimi ustanovami, kot je Podiplomski inštitut za mednarodne in razvojne študije na Univerzi v Ženevi, kjer je z zgodovinarji soustanovil avdiovizualni oddelek, ter Agencija za informiranje o mednarodni trgovini in sodelovanje (AITIC), za katero je režiral več videov, v katerih pojasnjuje mednarodno trgovinsko zakonodajo. Trenutno ustvarja nov dokumentarni projekt o univerzalnih vrednotah, ki se odražajo v določeni vrsti kulta v Afriki.

Israël Feferman bo sodeloval pri pogovoru na temo družbeno angažiranega filma, ki bo potekal v sredo, 19. junija 2013, v Kiberkinu (Kiberpipa) ob 19. uri.

Projekcijo njegovega filma Spust v raj (Descente au Paradis) si lahko ogledate v soboto, 15. junija 2013, ob 20. uri v Kiberkinu (Kiberpipa).