Bernarda Avsenik in Alenka Gnezda

Bernarda Avsenik Alenka Fajfar GnezdaBernarda Avsenik je učiteljica angleščine na OŠ Bičevje v Ljubljani. Poleg poučevanja angleščine na vseh ravneh – od vrtca ter osnovne in srednje šole do univerze – se dejavno udejstvuje v različnih slovenskih in mednarodnih programih na temo multikulturnosti in človekovih pravic. Kot članica delovne ekipe pri projektu Ja-Ling Comenius, ki ga je koordinirala Pedagoška fakulteta, je prejela tudi Evropsko jezikovno priznanje za inovativne pristope pri poučevanju jezika in medkulturno ozaveščanje. Je soavtorica številnih otroških učbenikov za angleščino in dejavna izvajalka globalnega učenja.

Alenka Gnezda je pedagoška delavka in svetovalka na OŠ Bičevje v Ljubljani. Je prostovoljka v več neprofitnih in nevladnih organizacijah, kjer deluje kot svetovalka pri mnogih projektih. Izvedla je številne delavnice in predavanja z multikulturno tematiko, s poudarkom na nenasilju in strpnosti. Večino svojega dela posveča pomoči otrokom, z ozaveščanjem o človekovih pravicah in sprejemanju raznolikosti.

Alenka Gnezda in Bernarda Avsenik sta mentorirali učence OŠ Bičevje tudi pri ustvarjanju 17 drugih filmov, ki so jih skupaj posneli do maja 2013. Vsi filmi so bili ustvarjeni s ciljem ozaveščanja in sprejemanja raznolikosti.

Bernarda Avsenik in Alenka Gnezda bosta prisotni na projekciji filma Mi vsi ustvarjamo lepši svet / We All Make the World Beautiful v ponedeljek, 16. junija 2014, v dvorani JSKD (Mala skladovnica (Beethovnova ulica 5)).