FMF Na poti 2014

Tudi letos bo FMF potoval po Sloveniji. Podajte se z nami na pot v Ajdovščino, Izolo in Mursko Soboto!


Kino Otok v Izoli

5. edicija FMF na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok, ki je letos v Izoli potekal med 4. in 8. junijem, sodeloval z dvema filmoma. V okviru programa Video na plaži smo si 4. junija lahko ogledali filma Vzhodno od Sonca, zahodno od Lune – zgodbe migracij East of the Sun West of the Moon – Tales of migration (Marianna Vas, Italija, 2013, dokumentarni film, 10′, ap) in Albatrosi Albatrosse (Michael Kren, Avstrija, 2013, igrani film, 13′, ap). Poleg omenjenih filmov pa bo na festivalu Kino Otok mogoče videti še dva filma, ki obravnavata tematiko migrantov El Rayo (Fran Araújo, Ernesto de Nova, Španija, Portugalska, 2013, 86′) in Pomladna sonca (Stefan Ivančić, Srbija, 2013, 23′).

Več o programu Kina Otok na povezavi.


FMF v Ajdovščini bo potekal 14. 6. 2014 ob 18. uri v Hiši mladih v Ajdovščini.

V okviru dogodka bo predvajan film Bodočnost, daleč prevelika je / Il futuro è troppo grande, Giusy Buccheri in Michele Citoni, Italija, 2014, dokumentarni film, 75′, angleški podnapisi.
Ogledu filma bo sledila pokušina afganistanske kuhinje.
Plakat dogodka v priponki.


Murska Sobota

FMF v Murski Soboti bo letos potekal 18. junija 2014 ob 20.00 uri na grajskem dvorišču mestnega gradu Murska Sobota, v sodelovanju z MIKK – om.

Kratki predstavitvi Švedske in Argentine, ki bo kulinarično obarvana, bo sledila projekcija filmov Prekmurski arhiv v Argentini (Štefan Celec, Slovenija, 2011, dokumentarni film, 24′, v slovenskem jeziku) in Družba / A Society (Jens Assur, Švedska, 2013, igrani film, 17′, angleški podnapisi).


FMF 2014 se po zaključku programa v Ljubljani seli v Maribor!

FMF se bo letos s filmskimi projekcijami in bogatim spremljevalnim programom, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Živimi dvorišči, predstavil tudi mariborskemu občinstvu!

V soboto, 21. 6., si boste lahko dopoldne na živem dvorišču na KOROŠKI 6 najprej ogledali otroški lutkovni program. Društvo Humadvorišče_slovenskanitas se bo prestavilo z lutkovno predstavo z živo glasbeno podlago Rešilni čoln, ki govori o posledicah nepremišljenega poseganja človeka v naravo. Sledila bo predstava v režiji Zavoda Global Kamšibaj, ki nas bo razveselila s pripovedmi sveta ujetimi v papirnatem gledališču. Mozaik zgodb bo predstavila ekipa Globalna lutka, ki jo sestavljajo v Sloveniji živeči migranti iz vsega sveta, od Južne Amerike preko Afrike pa vse do Rusije.

Lutkovni predstavi sta primerni za otroke od 5. leta starosti.

Zvečer seveda sledi tudi program za malo starejše otroke! Na dvorišču na Slovenski 13 boste ob 20. uri lahko poskusili kulinarične specialitete iz Afganistana, nato pa na veliko platno prihajata dve premierni projekciji za mariborsko občinstvo! Ob 21. uri si boste lahko ogledali  animirano uspešnico Medena koža (Couleour de peau: Miel; Jung in Laurent Boileau, 2012), takoj za njo pa še svež izdelek video produkcije FMF (projekt Pankultikum), kratek film Nisem copata! (I’m not a copata!) avtorjev Gibrana Ecklesa in Grega Evseeva.