Filmsko-kritiška delavnica: Eldorado in Vrnitev

Na filmsko-kritiški delavnici za mlade si bodo udeleženci skupaj z mentorico ogledali filma Eldorado Markusa Imhoofa (2018, Švica, Nemčija) in Vrnitev Davida Fedela (2018, Avstralija). Na delavnici bodo spregovorili o specifikah dokumentarnega filma in manipulacije prikazane resničnosti, nato pa na primerih omenjenih filmov primerjali različna avtorska pristopa k obravnavi migrantske tematike. Ob pisanju kratkih tekstov o obeh filmih bodo udeleženci razmišljali o različnih pogledih, ki jih filma vzpostavljata in o političnosti prikazanega. Premislili bodo, ali filma spregovorita v imenu migrantov, ali ti lahko spregovorijo zase ter zakaj je to pomembno.

 

Udeleženci bodo pod mentorstvom filmske kritičarke Petre Meterc spisali krajši recenziji filmov, te pa bomo kasneje združili v skupno refleksijo, ki bo objavljena na spletni strani Festivala migrantskega filma.

 

Delavnica bo potekala v popoldanskih urah v času festivala 18., 19. in 20. junija v kavarni Kinodvora in Slovenske kinoteke.

 

Udeležba je brezplačna, na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti najpozneje do 14. junija na fmf2018.delavnica@gmail.com.