DRUŽBA / A SOCIETY

država, letnica a society_still

Švedska, 2013

žanr

igrani film

trajanje filma

17′

režija

Jens Assur

jezik

francoski, kitajski

podnapisi

angleški

sinopsis

Enajst brezimnih tujcev, devet Afričanov in dva Kitajca, v zaprtem prostoru potuje v neznano. Zahtevno potovanje v novi svet jih prisili, da se soočijo z lastnimi predsodki ter ustvarijo začasno skupno in delujočo družbo. V filmu se skozi mikrokozmos pričujoče družbe zrcali podoba sveta, v katerem je na koncu pomembno zgolj preživetje.

JENS ASSURportret avtorja

Jens Assur je svetovno znan fotograf in filmski ustvarjalec, ki je na svoj vizionarski talent opozoril s scenografijo in režijo svojega prvenca The Last Dog in Rwanda, v katerega je vključil svoje bogate izkušnje z vojno fotografijo. Film je prejel številne mednarodne nagrade, med drugim Grand Prix na festivalu Clermont-Ferrand in nagrado za najboljši film na filmskem festivalu Tribeca, kot tudi nagrade na filmskih festivalih v Sydneyu in Rimu. Assur je šel še korak dlje s svojim zadnjim filmom Killing the Chickens to Scare the Monkeys. Živi in dela v Stockholmu ter Los Angelesu. Filmografija: Hot Nasty Teen (2014), A Society (2013), Killing the Chickens to Sacre the Monkeys (2011), The Last Dog in Rwanda (2005).

festivali in nagrade (izbor)

nagrada za kratki film – Dokufest, Kosovo (2013), nagrada kritikov – Busan International Short Film Festival (BISFF), Južna Koreja (2013); Clermont-Ferrand Short Film Festival 2013; Rio de Janeiro International Short Film Festival; Guanajuato International Film Festival; Los Angeles Film Festival