Dolga bo še pot do sna / Miles to Go Before I Sleep

država, letnicarsz_milestogobeforeisleep_still4
Finska, 2015

žanr
kratki dokumentarni film

trajanje filma
14′

režija
Hanna Hovitie

jezik
angleški

podnapisi
slovenski, angleški

 

sinopsis
Mlada ženska iz Konga pripoveduje svojo zgodbo o tem, kako je postala žrtev trgovine z ljudmi in pristala v vrtincu tavanja med celinami.
Zgodba o nomadskem življenju in zdrobljeni identiteti. Ko je bila Achat stara sedem let, so jo starši iz Konga poslali v posvojitev v Francijo. Po nekaj letih vsakdanjega življenja se s smrtjo krušne matere njeno življenje sesiplje v vrtinec morečih dogodkov zlorabe, trgovine z otroki in nazadnje nenehnega tavanja med državami in celinami v iskanju novega začetka.

rsz_director_hannahovitie_1003 portret avtorice
 Hanna Hovitie je bila rojena 1991 v Helsinkih na Finskem. Svojo ustvarjalno pot je začela leta  2011 s študijem kinematografije in montaže na Univerzi uporabnih znanosti Metropolia v  Helsinkih, ko jo je prvič očaral dokumentarni film in je pričela delati kot montažerka. Študij  kulture in umetnosti je zaključila leta 2015 s svojim režiserskim prvencem Dolga bo še pot do  sna (Miles to Go Before I Sleep), kratkim dokumentarnim filmom, ki je bil posnet delno na  Finskem in delno v Zambiji.
Filmografija: Še dolgo ne bom zatisnila očesa (Miles to Go Before I Sleep, 2015)

 festivali, nagrade
Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa 2015, Finska; Terra di Tutti Film Festival 2015, Italija; Mosca Mostra Audiovisual de Cambuquira 2015, Brazilija; Pravo Ljudski Zoom Rights Youth Program 2015, Bosna in Hercegovina; Kasseler Dokumentarfilm- und Videofest 2015, Nemčija; Verzio International Human Rights Documentary Film Festival 2015, Madžarska; Helsingin lyhytelokuvafestivaali 2015, Finska; Luksuz Film Festival 2015, Slovenija; Filmschoolfest Munich 2015, Nemčija; Festival Courts Devant 2015, Francija