ČAS BO POKAZAL / TIME WILL TELL  

država, letnicatime will tell - still

ZDA, 2009

žanr

dokumentarni film

trajanje filma

14′

režija

Surbhi Dewan

glasba

Shikhar Prasad

jezik

ruski, španski, grški

podnapisi

angleški

sinopsis

Čas bo pokazal ponuja poetičen vpogled v življenja mednarodnih študentov v Ameriki. Vsako leto ameriško mejo prečka na milijone migrantov, ki iščejo priložnost za izobrazbo in delo. Nanje se pogosto gleda z nezaupanjem in zaničevanjem, film pa s prikazom bolečih izkušenj odhodov od doma razkriva drugo stran zgodbe.

 

time will tell - dirportret avtorice

Surbhi Dewan je neodvisna filmska ustvarjalka, ki v svojih filmih povezuje osebne portrete s širšim družbeno-političnim kontekstom. Prevladujoča tema njenih del obravnava vpliv razseljenosti na posameznikovo identiteto. Magistrirala je na področju filma na Inštitutu za tehnologijo Rochester v New Yorku in diplomirala na področju političnih znanosti na Univerzi Lady Shri Ram, v New Delhiju, kjer trenutno prebiva.

 festivali, nagrade (izbor)

nagrada za najboljši dokumentarni film –Chennai Shorts Global Film Festival 2012; posebna omemba – Bangalore Shorts Film Festival 2012; tretja nagrada za najboljši film – Shot Too Short Digital Film Festival 2011; ‘Trans-ideology: Nostalgia’, Transartfest Biennale, Berlin, 2013; Anthology Film Archives, NYC, 2011; Siouxland Film Festival, Utah, 2010