Bežno srečanje / Ships Passing in the Night

država, letnica  
Nemčija, 2016

žanr
kratki animirani film

trajanje filma
12′

režija
Elisabeth Zwimpfer

jezik
angleški, arabski, ewe, tigrinjski

podnapisi
slovenski, angleški

sinopsis

Malaika živi v Evropi, Pombalo v Afriki. Ona zbira naplavljene predmete, on lovi ribe. Ko mreže ostanejo prazne, ker so njegove vode izropale velike evropske ribiške ladje, se odpravi v Evropo. Po težkem potovanju na obali Evrope sreča Malaiko. A srečanje je bežno, ker ga oblasti pridržijo in prisilno deportirajo.

portret avtorice

Elisabeth Zwimpfer (1981, Švica) je študirala ilustracijo in animacijo na umetniški šoli v Kasslu (Nemčija), grafično oblikovanje in likovno umetnost na AdBK Nuremberg (Nemčija), umetnostno zgodovino in socialno antropologijo na univerzi v Bernu (Švica), grafično oblikovanje na šoli za grafično oblikovanje v Baslu (Švica). Delala je kot grafična oblikovalka v Bernu (Švica). Filmografija: Ships Passing in the Night (2016), Hidden Track (2013), Dead Fish (2011).

festivali in nagrade (izbor)

Nagrada za najboljši kratki film na filmskih nagradah Hessian 2016, Frankfurt, Nemčija; Filmski festival Carthago 2016, Tunizija; Animateka 2016, Ljubljana; Animfest Zagreb 2016, Hrvaška; Festival človekovih pravic Karama 2016, Aman, Jordanija; Filmski festival Maestre 2016, Benetke, Italija.