Noémi Aubry, Clément Juillard

Photo Noe╠ümiNoémi Aubry (Bar le Duc, Francija, 1981) se je po končanem študiju gledališča in filma na Univerzi Metz usposabljala na področju 16mm filmske montaže.
Medtem ko je delala raziskavo za svoj dokumentarni film, je pričela s študijem sociologije in antropologije ter leta 2010 končala magisterij iz področja vizualna antropologije.
Je soustanoviteljica združenj Ozho Naayé in L’amorce, združenja za montažo in širjenje filma, članica Regarde à Vue, kolektiva video ustvarjalcev, in L’abominable. Osredotoča se na vprašanja ozemlja, migracij, izgona in identitete, kjer uspešno združuje različne snemalne tehnike (super 8, 16mm, HD) in žanre (dokumentarni, eksperimentalni).

clement juillard(1)Clément Juillard (Quimper, Francija, 1981) je režiser, kamerman, montažer in član različnih kolektivov video ustvarjalcev, kot sta Les Gardiens du Pont (s filmskim ustvarjalcem Patrickom Bruniem) ter Nisa Masa, mreža mladih evropskih filmih ustvarjalcev, v okviru katere je sodeloval pri izdelavi filmov v Havri, Istanbulu in na Dunaju. Z video umetniškim kolektivom Regarde à Vue je režiral dokumentarna filma Su (o vodi v Turčiji) in On ne se laisse pas faire (o urbanizaciji v Marseillu). Redno izvaja avdiovizualne delavnice v begunskem taborišču v bližini Betlehema v Palestini. Trenutno dela na dokumentarnem filmu Handala, aujourd’hui, avtorja Sivana Halevya.

Noémi Aubry in Clément Juillard bosta sodelovala na pogovoru Položaj migrantov v Evropi, ki bo v četrtek, 18. junija 2015, v Slovenski kinoteki sledil projekciji filma In za vami bomo vrgli morje.

V sodelovanju s Francoskim inštitutom v Sloveniji.