Hans-Georg Eberl

 EbsHans-Georg Eberl je aktivist, priložnostni pisatelj, učitelj nemščine za odrasle in filmski ustvarjalec. Aktiven je tudi kot podpornik samoorganiziranih protestov beguncev in bojev proti deportacijam. V okviru transnacionalne mreže Afrique Europe Interact je dolgo vzdrževal tesne stike z ljudskimi iniciativami v Maliju in Togu.

Je član kolektiva Protest_Productions_CollectiveProtest Productions Collective (Kolektiv protestnih produkcij), ki izhaja iz dunajskega protestnega gibanja za pravice beguncev. »Smo begunci, migranti, domačini, politični aktivisti in umetniški ustvarjalci, ki z združenimi močmi iščemo radikalno nasprotne alternative nasilju obstoječega režima vključevanja in izključevanja.« Člani kolektiva so posneli več kratkih filmov, ki obravnavajo izkušnje z avstrijskim azilnim sistemom in sistemom priseljevanja, izključenost iz »normalnega« življenja, a tudi možnosti za ukrepanje in upor.


Hans-Georg Eberl bo vodil Pogovor o evropskih migracijskih politikah, človekovih pravicah, deportacijskih praksah in možnostih upora, ki bo v četrtek, 18. junija 2015, v Slovenski kinoteki sledil projekciji filma Kako preprečiti deportacijo.