TAM TAM sanjska ekipa pod košem / TAM TAM BASKET the dream team

država, letnica
Italija, Katar, Jordanija, 2021

žanr
dokumentarni film

dolžina
47’

režija
Mohamed Kenawi

jeziki
italijanščina

podnapisi
slovenski

sinopsis
Iz srca revščine in bede so zrasle sanje. Tam Tam, lokalna košarkaška ekipa, v kateri so izključno mladi iz priseljenskih družin. A sanjam grozi, da se bodo razbile na čereh razrednih razlik in državnih zakonov.

o avtorju
Mohamed Kenawi se je rodil v Egiptu. Na univerzi v Kairu je diplomiral iz italijanskega jezika in književnosti. V Egiptu je delal kot prevajalec in pisatelj, nato pa je leta 2000 emigriral v Italijo. Nekaj časa je bil asistent producenta na satelitski televizijski mreži Orbit, od leta 2006 pa ustvarja za Domino Film. Kot scenarist, režiser in producent je ustvaril več dokumentarcev, v katerih raziskuje multikulturnost, etnične manjšin in vprašanja človekovih pravic zunaj zakonskih ali formalnih okvirov.

filmografija
Vesuvian Love Story, 2020
Minor’s Hope, 2019
Yellow Fleet, 2019
When Rumi meets Francis, 2017
The Real Cost behind the Mask, 2013
Women who refuse to die, 2012
Romania: the specter of tyranny, 2011
Macedonia: divided by a river, 2010
Albania: going around in circles, 2010
The Vatican: state and faith, 2009
Arabic Poets of Sicily, 2009
The Masters of the vases, 2007
Sukkar, 2006