Germanija / Germania

država, letnica

Argentina, 2012

žanr

drama

trajanje filma

72′

režija

Maximiliano Schonfeld

jezik

nemški, španski

podnapisi

angleški

sinopsis

Germanija je zgodba o zadnjih dnevih družine iz skupnosti povolških Nemcev,  ki živi v vasici v pokrajini Entre Rios. Mati in njena najstniška otroka, Lucas in Brenda, v intimnem žalovanju čakajo na slovo. Vendar so razlogi za njihov odhod skrivnostni. Njihovo kmetijo je opustošila kuga in vaščani – ki to vidijo kot božjo kazen – se skušajo izogibati stikom z njimi.

portret avtorja

Maximlliano Schonfeld se je rodil leta 1982 v Crespu v pokrajini Entre Rios v Argentini. Diplomiral je na Filmski šoli ENERCH. Za svoj prvi celovečerni film Germanija je napisal tudi scenarij. Trenutno pripravlja svoj drugi celovečerni film Črni gozd (La Helada Negra). Napisal je scenarij in režiral dve televizijski nadaljevanki Ander Egg in El Lobo, ki sta zmagali na televizijskem tekmovanju INCAA. Režiral je tudi kratke filme Esnorquel, Entreluces, Invernario.

festivali in nagrade (izbor)

Film je prejel posebno nagrado žirije in nagrado Feisal na 14. mednarodnem programu festivala BAFICI, posebno nagrado žirije na festivalu Fresh Film v Pragi, nagrado za najboljši prvenec na filmskem festivalu v Hamburgu ter nagradi za najboljši film in režijo na festivalu Punta del Este (Urugvaj). Film je bil med drugim izbran tudi na filmskih festivalih v Chicagu, Goteborgu in Riu de Janeiru.