PREMIKI V OBLJUBLJENE DEŽELE / MOTIONS TO PROMISED LANDS

država, letnicamotions00015

Slovenija, 2014

žanr

dokumentarno-igrani film

trajanje filma

56′

režija

Miha Erman

igra

Ines Šimunić, Mathieu Lecarpentier, Hans Heckel

gibalna izvedba

Alja Bulič, Katja Florjanc, Tea Grahek, Kristina Rozman, Urša Rupnik, Andreja Vezovnik

naracija

Mateja Rebolj

kamera

Miha Erman

glasba

E. Bergmann

koreografija

članice skupine Bitnamuun v sodelovanju z Jano Menger in Miho Ermanom

scenarij

Marko Rop, Miha Erman

kostumografija

Elena Fajt in Mateja Fajt

produkcija

KUD Ponor

koprodukcija

ZVVIKS, NuFrame

jezik

angleški, slovenski

podnapisi

angleški

Projekt je nastal s finančno podporo Fundacije Anne Lindh ter Mestne občine Ljubljana – Oddelka za kulturo, European Cultural Foundation – STEP BEYOND, Javnega sklada republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Mestne občine Velenje.
Partner: Youth Art.

V sodelovanju z: Youth Art, A talanta, Zavod Vitkar, Bunker, Stara mestna Elektrarna – Elektro Ljubljana, GeoAktif, KD Center 21, Radio Študent, Športno Društvo Tabor, Alarm, ZRC-SAZU, DRPDNM

Medijski sponsor: Radio študent

“Film je nastal s finančno pomočjo Fundacije Anne Lindh. Celotno odgovornost za njegovo vsebino nosi KUD Ponor. Vsebina filma ne izraža nujno stališč Fundacije Anne Lindh”

sinopsis

Dokumentarno-igrani film Miha Ermana se skozi pogled potujoče ženske dotika fenomena migracije v sodobni družbi. Njena pot skozi mesta se vizualno prepleta s performativnimi interpretacijami članic skupine Bitnamuun. Fragmenti njene zgodbe so pripoved, v katero se vpletajo refleksije in izjave različnih migrantskih žensk. Glasovi tako spletajo zgodbe, ki preizprašujejo sodobno družbeno in subjektivno dimenzijo migriranja žensk.

 

motions - diro avtorju

Miha Erman (1980, Ljubljana) je multimedijski umetnik, ki se udejstvuje predvsem na področjih filma, gledališča, fotografije in zvoka. Študiral je kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 2003 je študiral na visoki šoli Svenska yrkeshögskolan v Nykarlebyju na Finskem. Nato je magistriral iz filmske in televizijske režije na ljubljanski AGRFT, kjer ga je zanimalo prepletanje kiparskih prvin in filma. Telesnost in utelešenje še vedno ostajata rdeča nit njegovega dela. Živi in dela v Berlinu ter v Ljubljani.

Filmografija: Motions To Promised Lands / Premiki v obljubljene dežele (2014, režiser, direktor fotografije, montaža, zvok); Art video Room With No Echo (2013); videospot za E. Bergamnn (2012); After Running (2011, režija: Miha Erman, Maria Angerman).