Kar ostane na poti / Lo que queda en el camino

država, letnica
Nemčija, Brazilija, Mehika, 2021

žanr
dokumentarni film

dolžina
93′

režija
Jakob Krese, Danilo do Carmo

jeziki
španščina

podnapisi
slovenski

sinopsis
Zgodba o Lilian in njenih štirih otrocih na poti v iskanju boljšega življenja. Družina zapusti Gvatemalo in se pridruži karavani več tisoč drugih, ki poskušajo doseči mejo med Mehiko in ZDA. Za Lilian, mater samohranilko, je to edina možnost, da preživi nevarno pot.

o avtorjih
Jakob Krese je odraščal med nekdanjo Jugoslavijo in Nemčijo. Film in režijo je študiral v Berlinu, Hvani in Sarajevu. Kot režiser in producent je sodeloval pri kreativnih dokumentarcih. S svojimi filmi je sodeloval v tekmovalnih programih številnih festivalov, denimo IFFR Rotterdam, Visions du Réel, Palm Springs, Guanajuato, Busan in DOK-Leipzig. Leta 2019 je bil med soustanovitelji neodvisne produkcijske hiše Majmun Films s sedežem v Berlinu.

Danilo do Carmo se je rodil na jugu Brazilije. Film je študiral na univerzi v São Paulu in na univerzi Konrad Wolf v Berlinu.  Kratki film Bird Boy (2018), pri katerem je sodeloval kot direktor fotograije, je na festivalu  Curta Cinema Festival v Riu de Janeiru prejel nagrado mlade žirije za najboljši film. La Espera, his režiserski debi z Jakobom Kresetom je bil premierno predvajan leta 2020 na IFFR v Rotterdamu in nato na številnih festivalih po vsem svetu.

filmografija
Jakob Krese (izbor):
Primer Paquete para Honduras (doc) 24min / 2022
LO QUE QUEDA EN EL CAMINO (doc) 93min / 2021
Balconia (doc) 27min / 2021
La Espera (doc) 15 min / 2020

Danilo do Carmo:
LO QUE QUEDA EN EL CAMINO (doc) 93min / 2021
La Espera (doc) 15 min /2020