Kakšen Sirec pa si? / Why so UnSyrian?

država, letnica
Slovenija, 2019

žanr
kratki igrani film

dolžina
33′

režija
Ali R Taha, Matevž Baloh

jezik
slovenski, angleški

podnapisi
slovenski

sinopsis
Ko Ali iz Sirije pride v Slovenijo, se takoj ob prihodu z letališča in srečanju s taksistom sooči z vrsto strahov in predsodkov pred Sirci. A prav predsodki ustvarijo niz komičnih situacij, ki taksista in Alija na zabaven način vsaj nekoliko zbližajo. Med vožnjo se sopotnika zbližata do te mere, da je taksist Aliju pripravljen priskočiti na pomoč, ko ne more najti prenočišča v Ljubljani. A na videz preprosta gostoljubna gesta Alija nepričakovano popelje tako skozi prijetne kot manj prijetne plati našega kulturnega prostora.

o avtorjih
Ali R Taha je umetnik, glasbenik, glasbeni producent in producent zvoka, multimedijski tehnik. Glasbeno produkcijo je študiral na SAE Institute v Ljubljani, kjer je pridobil cerfitifkat iz produkcije elektronske glasbe in diplomo iz avdio produkcije.

Matevž Baloh je … kaj sploh je on? Težko odgovoriš na to vprašanje, saj je po izobrazbi medijski tehnik, dopoldne dela v računovodstvu, popoldne pa se ukvarja s stand-up komedijo. Študiral je na Naravoslovnotehniški fakulteti (UL), smer Grafične in interaktivne komunikacije, kjer je pridobil naziv Inženir Grafične in medijske tehnike.

filmografija
Kakšen Sirec pa si? je Alijev prvi film.