DOBRODOŠLI / WELKOM  

država, letnicaWELKOM4

Belgija, 2013

žanr

igrani film

trajanje filma

18′

režija

Pablo Munoz Gomez

jezik

španski, francoski, flamski

podnapisi

angleški

sinopsis

Jorge je dober sin. Skrbi za svojega ostarelega očeta, s katerim živita novo življenje v tuji deželi. Tudi oče ima rad Jorgeja. Toda zdi se, da ima še rajši svojo kokoš, za katero je prepričan, da je njegova ljubljena pokojna žena in zato vztraja, da z njim spi v zakonski postelji. Jorge zaradi tega počasi izgublja živce in naposled se odloči, da bo situacijo rešil na eleganten način – mati kokoška bo dobila svoj lasten dom. Toda ko se loti gradnje kokošnjaka, se Jorge nepričakovano sreča s povsem banalnim birokratskim problemom. Bo zgodba o očetu in kokoški lahko imela srečen konec?

 

Welkom - directorportret avtorja

Pablo Munoz Gomez se je rodil 25. novembra 1989 v Bruslju. Že pri petnajstih letih se je odločil, da bo snemal filme, zato se je pri osemnajstih vpisal na Fakulteto za umetnost (Institut des Arts de Diffusion), smer filmska režija. Njegov film Jan, ki ga je posnel v četrtem letniku in ga je sorežiral Rémi Allier, je bil predvajan na več festivalih v Belgiji in Franciji. Študij je zaključil s filmom Welkom / Dobrodošli.

 

 

festivali in nagrade (izbor)

častna omemba MEO nagrade za najboljši kratki film (najboljšo komedijo) – Lisbon & Estoril Film Festival 2013; nagrada za najboljši film – Bankok International Student Film Festival; nagrada bavarske televizije za kratki film – International Short Film Week 2013, Regensburg; nagrada za najboljši kratki film in nagrada občinstva – Festival International du Film Francophone de Namur 2013; Clermont-Ferrand Short Film Festival 2014