BODOČNOST, DALEČ PREVELIKA JE / IL FUTURO È TROPPO GRANDE  

država, letnicaFuture - still

Italija, 2014

žanr

dokumentarni film

trajanje filma

75′

režija

Giusy Buccheri in Michele Citoni

jezik

italijanski, kitajski

podnapisi

angleški

sinopsis

Dvojni portret, dve živahni pripovedi Rea in Zhanxing, o študiju in delu, družini in ljubezni, pričakovanjih in strahovih. Re živi s starši in sestro, je zaročen, študira, dela in upa, da bo nekoč uveljavljen umetnik. Zhanxing živi sama, je diplomantka, ki bo preko potovanja do svojih korenin poskušala najti sebe. Oba sta mlada na poti v odraslost in si predstavljata prihodnost, ki sovpada z njunimi sanjami.

 portret avtorjev

Future - director 2 Future - director 1Giusy Buccheri je avtorica in režiserka, vselej pozorna na vprašanja identitete in migracij. Sodeluje pri italijanskih in evropskih produkcijah na področju raziskav in razvoja dokumentarnih tematik. Diplomirala je na področju zgodovine in kritike filma na DAMS v Bologni in zaključila usposabljanje v Franciji in Španiji. Bila je ena izmed ustanoviteljev kulturnega združenja Grió, ki deluje na področju promocije dokumentarnega filma. Filmografija: Ieri oggi domani (2012), Il decameron dei migranti (2012),  L’acqua (2011), Sortino Social Club. Storie di una comunità siciliana emigrata in Australia (2011), I pupi di Ra ‘Gnaziu (2006), Nilo (2004), L’Ultimo viaggio… (2002).

Michele Citoni je novinar, filmski ustvarjalec, raziskovalec. Dolga leta je deloval kot aktivist in direktor organizacije Legambiente, kasneje kot svobodni novinar, specializiran za področje ekologije. Sodeloval je pri raziskovalnih projektih o zgodovini gibanja za okolje in zdravje. Bil je glavni urednik Radia Città Futura, sodeloval je s številnimi revijami. Kot neodvisni avtor od leta 2002 ustvarja socialne video posnetke in dokumentarne filme. Filmografija: Mezzafemmina a Rocchetta S.Antonio (2013), Da uomo a uomo (2011), Paleolazio: chi c’ERA prima di noi… (2008), Terre in moto (with Angela Landini and Ettore Siniscalchi (2006), This Land is My Land (John) (2004), Indistruttibile (2004), We are the poors. Cronache dal Sudafrica 2002 (2002).